Οι κανόνες των Μέσων: Εκτυπώσιμο Υλικό για παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού


Στο πλαίσιο του Project που αφορά στα Μέσα Επικοινωνίας, συζητήσαμε στο νηπιαγωγείο για τους κανόνες τους οποίους οφείλουμε να θέσουμε στο σπίτι για να βρούμε την ισορροπία ανάμεσα στη χρήση των Μέσων και στις σχέσεις μας με την οικογένεια και τα άλλα πρόσωπα (συγγενείς, φίλοι κτλ.).

Αφού είχαμε ήδη γνωρίσει τα Μέσα και μελετήσαμε τις επιπτώσεις της κατάχρησής τους, συζητήσαμε τους κανόνες τους οποίους θα μπορούσαμε να θέσουμε στο σπίτι.

Βασική προϋπόθεση για την τήρησή τους ήταν φυσικά η εφαρμογή των κανόνων αυτών από όλα τα μέλη της οικογένειας. Γι' αυτό το λόγο έστειλα στην τσάντα του κάθε παιδιού ένα ενημερωτικό σημείωμα ώστε η κάθε οικογένεια να προετοιμαστεί καταλλήλως, να συζητήσουν όλα τα μέλη τους κανόνες των Μέσων και στη συνέχεια να τους προσαρμόσουν στα δεδομένα του σπιτιού τους εφαρμόζοντάς τους με τον τρόπο που είναι πιο λειτουργικός για τους ίδιους/ες.

Οι καρτέλες των κανόνων είναι κατάλληλες για project σε νηπιαγωγείο αλλά και σε δημοτικό.

Μπορείτε, επίσης, να τις κατεβάσετε για να τις χρησιμοποιήσετε κατευθείαν στην οικογένειά σας! Είναι σημαντικό, φυσικά, να προηγηθεί μια προεργασία και συζήτηση, με θετικό τρόπο και να είστε έτοιμοι/ες ως γονείς και ως οικογένεια, να εφαρμόσετε και να τηρήσετε τους κανόνες όλες και όλοι μαζί.


Όπως έχουμε τονίσει άλλωστε, οι γονείς είναι αυτοί που δίνουν το παράδειγμα ως προς τη χρήση των Μέσων.

Αν είστε εκπαιδευτικός μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις καρτέλες σε ένα σχετικό project. Είναι σημαντική η εμπλοκή των οικογενειών και μπορεί να δώσει στο project σας μια πολύ ιδιαίτερη διάσταση.

Μπορείτε να κατεβάστε την συμπληρωμένη καρτέλα να τη συζητήσετε με το παιδί σας και στη συνέχεια να την αναρτήσετε σε εμφανές σημείο στο σπίτι.

Αν θέλετε να ορίστε τους δικούς σας κανόνες, μπορείτε να κατεβάσετε το κενό αρχείο και πάνω του να συμπληρώσετε τους κανόνες που εξυπηρετούν τις ανάγκες της οικογένειάς σας.

Θα χαρούμε να δούμε τους κανόνες τους οποίους συμφωνήσατε και να μας πείτε  με ένα μήνυμα αν σας βοήθησε η καρτέλα μας.


Κατεβάστε και Εκτυπώστε τους Κανόνες των Μέσων (Κενή καρτέλα) εδώ

Κατεβάστε και Εκτυπώστε τους Κανόνες των Μέσων (Συμπληρωμένη καρτέλα) εδώ

Comments