Δωρεάν Εκτυπώσιμες κάρτες για παιχνίδι με την οικογένεια από το Media Owl





Το Media Owl ετοίμασε ένα παιχνίδι με κάρτες για όλη την οικογένεια! Κατανοώντας την ανάγκη και τη δυσκολία πολλών οικογενειών να βρουν στιγμές ποιοτικού χρόνου, ετοιμάσαμε ένα μικρό και απλό  παιχνίδι για τις οικογένειες με παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας.

Για την δημιουργία των καρτών θα χρειαστείτε: τις εκτυπώσιμες κάρτες, ένα μεγάλο κομμάτι χαρτόνι ή ένα σκληρό κομμάτι χαρτί, κόλλα στικ, ψαλίδι.

1. Κατεβάστε τις κάρτες μέσω του συνδέσμου που θα βρείτε στο τέλος του άρθρου.

2. Εκτυπώστε τις κάρτες, κόψτε τες στις διακεκομμένες γραμμές και κολλήστε τες σε ένα χαρτόνι ή σκληρό χαρτί,  για να μην τσαλακωθούν, με κόλλα στικ. Στην πίσω πλευρά των καρτών κολλάμε τις κάρτες που κατεβάσατε με τα λογότυπα του Media Owl για να είναι ομοιόμορφο το τελικό αποτέλεσμα.

3. Προαιρετικά μπορείτε να βάλετε τις κάρτες σε ζελατίνες ή ειδικές θήκες καρτών για να είναι προστατευμένες.

Πριν την έναρξη του παιχνιδιού οφείλουμε να κάνουμε μια προετοιμασία. Αν κρίνετε πως η ακόλουθη προετοιμασία χρειάζεται παραπάνω χρόνο και συζήτηση με τα παιδιά σας, τότε καλά είναι να δώσετε το χρόνο που θα χρειαστεί.

Συζητήστε με τα παιδιά σας τους κανόνες χρήσης των ψηφιακών συσκευών στην οικογένειά σας. Αφού συναποφασίσετε το πώς και πότε θα χρησιμοποιείτε τα μέσα, συζητείστε το πώς μπορείτε να περνάτε μαζί με τα παιδιά σας ποιοτικό χρόνο. Ρωτήστε το παιδί σας αν έχει ιδέες και όρεξη να κάνει κάποιες συγκεκριμένες δραστηριότητες μαζί σας ή πώς θα ήθελε να περάσει το ελεύθερό του χρόνο μαζί με φίλους ή την οικογένεια.

Αν έχετε κι εσείς κάποια ιδέα, εννοείται πως πρέπει να την προτείνετε και να τη συζητήσετε με τα παιδιά και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς σας.

Στη συνέχεια, παρουσιάστε τις κάρτες στο παιδί σας και εξηγείστε του ότι μπορείτε να παίρνετε ιδέες μέσω αυτών.

Θέστε κάποιους κανόνες για το παιχνίδι των καρτών:
Για παράδειγμα μπορείτε να πείτε πως κάθε μέρα θα τραβάτε τυχαία από μια, ή πως κάθε μέλος της οικογένειας θα έχει δικαίωμα τα επιλέξει μια κάθε εβδομάδα.

Αφήστε την φαντασία και την όρεξή σας να ξεδιπλωθεί μέσω του μικρού αυτού παιχνιδιού. Προσαρμόστε το φυσικά στις δικές σας ανάγκες και την καθημερινότητα, δίνοντας πάντα έμφαση στον ποιοτικό χρόνο που οφείλουμε να περνάμε μαζί αντί να χάνουμε άσκοπα μπροστά από μια οθόνη.

                                    Κατεβάστε τις κάρτες εδώ

Αν έχετε ιδέες ή επιπλέον προτάσεις θα χαρούμε να τις διαβάσουμε στα σχόλια ή με ένα email στο mediaowlinfo@gmail.com

Αν θέλετε να ενισχύσετε την προσπάθειά μας να δημιουργήσουμε περισσότερο σχετικό εκτυπώσιμο υλικό μπορείτε να το κάνετε με μερικά κλικ εδώ


Comments