Οδηγούν τα smartphones στην κατάθλιψη;

Ένας κοινωνικός ψυχολόγος και μια ψυχολόγος που λέτε προβληματίστηκαν σχετικά με την κατακόρυφη αύξηση των ποσοστών παιδικής και εφηβικής κατάθλιψης στις ΗΠΑ. 😞

📖 Τα ευρήματά τους έδειχναν πώς δεν υπήρχε κάποια ιδιαίτερα δυσάρεστη κατάσταση στην ευρύτερη κοινωνία την στιγμή που αυτή η αύξηση άρχισε να παρατηρείται. 

Αυτό που που συνέβη εκείνη την περίοδο, ήταν πως οι έφηβοι είχαν στην πλειονότητά από ένα smartphone στα χέρια τους και όλοι είχαν επίσης κάποιο λογαριασμό σε ένα από τα γνωστά social media. 📱

Παρόμοιες παρατηρήσεις έχουν γίνει σε όλο τον κόσμο με πολύ παρόμοια αποτελέσματα.

Αν οι θεωρίες των Haidt &Twenge ισχύουν, οι ψηφιακές συσκευές φαίνεται να μας επηρεάζουν και να μας διαμορφώνουν σε μεγαλύτερο βαθμό από αυτόν που μπορεί να αντιλαμβανόμαστε. Και ίσως αυτό θα πρέπει να μας ανησυχεί.

Οφείλουμε να κρατήσουμε τα πλεονεκτήματα που μας προσφέρουν αλλά πρέπει άμεσα να λάβουμε κάποια μέτρα προστασίας στα σπίτια, τις οικογένειες, τα σχολεία και την κοινωνία. Θα πρέπει επίσης να θεσπιστούν κάποιοι νόμοι που να οριοθετούν τη δραστηριότητα και την πρόσβαση του κοινού στα μέσα.

Εσείς, έχετε κάποια σκέψη ή πρόταση σχετικά με όλα αυτά;

Πηγή άρθρου: @kathimerini
https://www.kathimerini.gr/world/561460996/monaxia-kai-katathlipsi-sta-paidia-logo-smartphones/

Comments